Fint ute!

Det är så himla fint och skönt ute nu :-)




Gamla vs Nya barnvagnen!

Vi köpte ju en ny sittvagn i lördags fastän vi hade en men vi ville ha en smidigare vagn som lätt går in i bagaget på bilen och ha med sig till t.ex örebro. Men vi köpte den mest för att vi var tvugna att ha en annan med till teneriffa eftersom man inte får ha för stor vagn med sig.



Gamla vs nya vagnen




god morgon!!

Sitter i sängen med lilleman sovandes i min famn. Senare blire ett besök till barnmorskan för ett återbesök och se så allt är bra. Även dags att skaffa lite piller igen ;-)








Helgen!!

Jag börjar med fredagen då vart det promenad och handling som vanligt. På eftermiddagen kom Amandus farmor hit och hälsade på i några timmar!

Lördag : Åkte vi till karlstad för att kolla på ny bil så snart blire byte. Sedan åkte vi och handlade lite på elgiganten där jag köpte en flaskvärmare. Blev även ett besök på mc donalds innan vi gick in för att titta på barnvagn som vi kan ha med till teneriffa. Vi hittade en som vi verkligen fastnade för så det blev en ny vagn på det. köpte även hand och fot print där med ram och bild som man kan sätta det i, kommer bli skit fint!!

På vägen hem svängde vi in till svärmor på lite fika innan vi åkte ända hem. väl hemma blev det promenad innan melodifestivalen.

SÖNDAG: Långpromenad och när jag kom hem stog svärmor och emilia här så hade sällskap av dom ett bra tag. Vi beställde flygstolar så vi får sitta där vi vill. När dom åkte gick jag och Amandus till ica och handlade lite och när jag kom hem igen var mor & far här. Sedan blev det bara mys framför tvn.

Bilder kommer inom kort eftersom mobilen inte vill lägga upp dom här så får ni stå ut ett tag till :-)

Nejj nu är det snart sängen men ni får hare så gött!!






Strunt.

Blir så trött på blogg appen går ju inte att få upp bilderna men jag kämpar på med det. imorgon får ki en update om vad som hänt här i helgen :-)

Dagen!

Det har vart riktigt fint väder ute idag så en långtur med hund och barnvagn fick det bli..
Sen när vi kom hem har jag hunnit att göra negerbollar, tvättat två maskiner med kläder och tända eld i pannan. Nu väntar jag bara på att älsk ska komma hem, han sa att han skulle bli borta i 3-4 h men ja nu är det väl en 7h sen han åkte så en annan börjar ju bli riktigt hungrig och känner jag Daniel rätt så har han vart upp till farsin och ätit oxå!!
Ajaa bara att gilla läget och nu börjar lilleman böka så han vaknar när som helst så bäst att sluta :)!
 
Harebra!

SRY!!

Har inte bloggat på flera dagar pga att telefonappen inte vill som jag vill. Då jag endast bloggar därifrån typ men ska kämpa vidare så jag får igång på det igen.
Hmm måste även knåpa ihop en ny header eftersom mitt hjärta är ute nu!
 

Stora killen!

Va in till bvc idag och shit han växer ju så det knakar nu!
Han vägde nu 4940 gram och va 58 cm lång.

han har alltså växt 8 cm sedan han föddes. Tiden går så fort nu i början så det gäller att ta till vara på den ♥

Mystime

Ligger nu och myser med lilleman medan älsklingen står i duschen. Inatt hoppas jag att jag får sova något, har vart dåligt på den fronten i några dagar nu.

Sen i morgon är det dags för ett bvc möte med vägning och mätning. Ska bli riktigt roligt att se hur mkt han gått upp. Jag tippar på att han nästan väger 5 kg snart :-)

Mor & son ♥



Kan inte beskriva min kärlek till min lilla son för den är så himla stor!!

Fredagsmys!

Kvällen spenderar jag med vovvi och Amandus då Daniel jobbar tills åtta. Vi myser med saft och gelehjärtan som han köpte till mig igår. När han väl kommer hem blir det lite chips med cola framför tvn.


Btw idag tänkte jag göra ett hand och fotavtryck av lillkillen men leran va så hård så slängde den. Testafe trycka så hårt jag vågade på hans hand i leran så han inte skulle få ont, men det sket sig för det syndes inte ett skiit. Man kan ju inte trycka sönder deras händer!!
Så blir att beställa ett nytt sett som INTE är från ullared....


När jag tittade runt på sånt via nätet såg jag att man kan sätta fot&hand avtrycket på ett halsband. Skit snyggt ju men på det stället kostade det 4000 någonting så ska försöka hitta nå billigare ställe ombdet ens finns. Föt hur mysigt är det inte att ha handavtrycket närmast hjärtat?? :-)

Snuttegull!

Bara för jag har världens finaste bebiskille ♥






Alla ♥ dag

Idag blidde jag med Bea och tobbe till babycafe och det va riktigt skönt att komma hemifrån litegrann.

Idag är det ju även alla ♥ dag så idag blire god mat och efterätt med älsklingen när han väl slutar jobbet. Alltså en myskväll tsm :-)




Ännu värre!

Idag kom nästa besked att det inte går att operera bort det så nu vet vi inte hur detta ska sluta. Är helt förkrossad och vet inte vad jag ska ta mig till. Skulle bara vilja gå och lägga mig och storböla, men bara att hålla masken när man har lillen. Måste orka med honom trots det tuffa som träffat oss nu. det är tufft men jag klarar det iaf tills älsk slutar ikväll så han får ta över så jag får va lite ensam elr kramas lite vilket behövs!!

Riktigt jobbigt :'(

Fick reda på en sak igår som gjorde så att jag brast. Kunde inte hålla tårarna tillbaka, som tur va fanns
älsk där som tröst och stöd och det behövdes verkligen..

Fattar inte vrf det ska hända just dig. Älskar dejj och hoppas verkligen att allt blir bra igen, att du blir bra igen annars vet jag inte vad jag ska ta mig till!!

Tisdag !

Älsklingen har jobbat så vi har spenderat dagen själva tills fyra. Vi va ute på promenad i över en timme, väl ute mötte vi lisbeth så vi stod och pratade en massa och helt plötsligt kom bea och tobias så blev prat med dom med sen fick man sällskap en bit på vägen hem vilket var trevligt.


När jag kom hem tänkte jag gö semlor men insåg ganska snart att det inte gick för jag hade ingen jäst så på med kläderna på lilleman och iväg till affären.

Väl hemma kunde jag äntligen göra semlor och mums vad gott det blev kan jag lova! :-)



lillen i morse innan vi klev upp :-)

Fullt upp :-)

Idag är jag pigg så har orkat göra en massa, va längesen jag orkade göra någonting eftersom jag inte får sova riktigt så bäst att passa på när man väl kan.


Dagen har bestått av:

* fixat två tvättmaskiner
*plockat ur diskmaskin
* promenerat med vovvi och barnvagnen
* dammsugit
* dammat lite
* tänt eld i pannan och skött om det
* klippt klor,borstat & trimmat vovven


Sedan står detta på listan att göra

* handla
* göra mat
* duscha


Men just nu matar jag lilleman då han nyligen vaknade.


Förlossningsberättelse!

Går upp på toa och byter trosor och tar på mig en binda, springer ner till duschen för att duscha av mig eftersom det rann längs hela benen. Efter duschen ringde jag till förlossningsavdelningen så fick då en tid vid 09:00 i Karlskoga eftersom jag inte hade några värkar just då.

 

Efter en timme börjar jag känna att svaga värkar startade.

 

Vi åkte in till det och då fick jag ge ett kissprov och ligga så dem fick ta en ctg-kurva. Barnmorskan vi har då heter Annelie och är jättetrevlig, hon försvinner ett tag och när hon kommer tillbaka kollar hon kurvan men jag har oregelbundna värkar så hon tycker vi ska gå ut på stan i två timmar så det gjorde vi och åt och så. När vi är ute känner jag att värkarna tilltar så vi åker tillbaka till sjukhuset runt 13:00 och blir kopplad till ctg-kurvan igen men samma visa igen värkarna är starkare men inte regelbundna. Nu kom det vi fruktade över, ”vi tycker ni ska åka hem för man vet inte hur lång tid det kan ta”. Vi blir nervösa eftersom vi ändå har 40 min tillbaka igen om det skulle bli värre men vi gör som dem säger och åker hem men nu känner jag att värkarna är kraftigare än innan.

 

 Väl hemma vid 15:30 lägger jag mig i sängen och vid 17:00 har jag sådana värkar att vi ringer in och berättar att värkarna kommer med 3 min mellanrum och att jag har jätteont men hon tycker vi ska stanna hemma ett tag till.

 

Så jag ligger där med en stark smärta, nästan helt borta när Daniel tillslut säger att nej nu måste vi åka in du har ju så himla ont. Jag ringer in igen och säger att vi kommer nu för jag orkar inte detta mer.

 

Så vid 20:30 så kommer vi in till kga igen efter en helvetes bilfärd, då är det en annan barnmorska som tar emot oss och frågar hur det går och allt. Sedan går dem ut igen, tillslut får vi ringa för jag har så himla ont då kommer två stycken in igen och frågar ytterligare hur det går.
Varje gång dem kommer in så tvekar dom att kolla hur mycket öppen jag är eftersom vattnet hade gått. Men till slut efter mycket tvekande så kollar hon och jag är 5 cm öppen när jag kom in. Hon säger då att hon blev glad att hon ändå kollade. Hon frågar om jag vill ha någon bedövning och jag väljer då epidural.

 

Barnmorskan försvinner och efter ett tag kommer hon in med de skiftande barnmorskorna och narkosläkaren som ska lägga epiduralen. Dem lägger den och jädrans va det sved och mitt i en värk också men jag låg på sidan och dom höll i mig lite så kunde inte rulla runt och ha mig.

 

När epiduralen väl börjar värka är det verkligen värt att ta den för man känner knappt värkarna alls utan det enda man känner är trycket nedåt.
Barnmorskan kommer och kollar till mig flera gånger och till slut kollar hon hur mycket öppen jag är och då är jag 9 cm öppen. Hon försvinner och kommer sedan tillbaka och då har trycket nedåt ökat kraftigt, jag har nästan krystvärkar.

 

Nu börjar dem förbereda sig på förlossningen och plockar ihop lite saker och så, helt plötsligt kommer en krystvärk och det finns inget annat att göra än att hänga på. Dom säger efter 10 min att dem ser hans huvud och hans hår vilket gör en lycklig. Krystvärkarna höll på i 40 min innan vår fina kille var ute, Jag tittar på Daniel och han har tårar i ögonen.

 

Jag får upp han på magen och han harklar och har sig så tillslut får dom gå iväg med honom för att ge han syrgas, så Daniel följer med.

 

Jag passar då på att fråga om jag sprack nå och då berättar hon att hon var tvungen att klippa så nu var det dags att sy ihop det igen, dem är så snälla och berättar vad som händer med lillen och berättar vad fin han är och allting så tillslut kommer dom tillbaka med honom när han andas lite bättre så då ska han få lite mat!

 

Efter någon timme själva blir vi flyttade till familjerummet där vi stannade i 2 dygn innan vi åkte hem :)

 

 


Bokad resa till teneriffa :-)

Nu har vi äntligen bokat resa till teneriffa så den 15 oktober bär det iväg. Vi blir tio pers med Amandus som åker så det blir riktigt roligt kul, lilleman är ju 10 månader då så då kanske han kan gå t.om. det vet man aldrig :-)

ytterligare en vaken natt!

är så trött så vet inte vart jag ska ta vägen. vore skönt om man åtminstone fick sova 5h men nejj 2,5h ska tydligen räcka!!
nejj nu ska jag fortsätta med min griniga sötnos så ses vi byebye ;-)

kul natt!!!

inatt sov lillen i 3h och sen bestämde han sig för att vara vaken och bara krångla så här har vi nu en väldigt trött mamma som längtar tills han somnar så hon oxå får lite sömn, fast det lär ju inte ske inom den närmsta framtid :-\

innedag :-)

Lilleman har nog vaknat på fel sida de senaste dagarna för det är inget som passar herrn. Hoppas det vänder snart så vi får en glad bebis igen. så eftersom ingenting passar tar vi en innedag framför tvn istället ;-)

haha

Amandus klicka på skicka så han inte skriva klart. Men tänkte skriva att han växer så fort nu tkr jag min lilla skit har snart gått upp 1 kg från födelsevikten :-)

läkarkontroll

Va iväg till bvc för att kolla lillen idag igen. Ett läkarbesök stod på schemat. Han kollar hjärta, huvud, ögon, mage och pungen och allt såg jättebra ut vilket gjorde att en lättnad uppstod hos mamma :-)

sen vägde vi och mätte så vid 1 månad väger han 4330 gram och är 55 cm lång. Han växer och blie

Barnvakten ;-)

Idag kommer Emilia hit och hon ska vara här tills på torsdag kväll. Så himla skönt att få lite hjälp med lilleman. Så man kan ta en långdusch vilket var längesen :-)




Så stilig så :-)

Idag testade vi bodyn vi fått av helka och himmel va söt han blev i den mitt lilla hjärta <3




Andra matmålet ;-)

Är nu uppe för andra gången inatt då lillen äter ungefär var tredje timma. Längtar tills han iaf kab sova 5-6 h på raken. Menmen denna natt har vart ganska lugn han brukar ju annars ligga och krångla i över en timme innan man kan sova igen men det gjorde han inte så har fått sova så pass mkt att jag inte känner mig jättetrött iaf, men det nan ju bero på att älsk hjälpte mig förra natten med honom då han inte kunde sova så att åtminstonde jag fick sova lite. Guldvärt!!

Nejj när han snart ätit klart ska vi försöka sova lite till så byebye :-)



Familjebild bara jag som saknas då :-)

Förlossningsberättelsen

Ska ta tag i och skriva den så ni får ett hum om hur min förlossning gick till. Den kommer upp inom en snar framtid. Har inte haft tid att skriva någon än då jag har vart själv väldigt mkt med grabben så då äre så mkt som ska hinnas med. Men lovar snart så :-)

Nice väder :-)

Promenerade till mormor en sväng och hälsade på när hon nu har kommit tillbaka från lasarettet. Så nu fick även ragnar se lillskiten och det tyckte han va skojj.

Mamma följde med hem till oss så fi skjutsade hem henne eftersom vi ändå skulle hämta pappa för att åka en sväng ut till stugan

Nu är vi åter hemma igen så medans han sover ska jag laga lite käk för vi är bra hungriga just nu kan jag lova :-)

Melodifestivalen del 1..

tittar på melodifestivalen och urk vilka dåliga låtar det är fattar inte hur ens någon kan gå vidare :-\!!

Promenix!

va ute och traska med lille och vovvi nyss och jisses vad skönt det va. Gick en bra bit innan vi vände hem igen. Så nu håller jag på med maten medans Amandus sover. Det blir fläskfile mdd potatisgratäng, sås och sallad.. MUMS säger jag bara :-)




kulkul :-)

för 3 dagar sedan kom det första smilet när han va vaken och gud va kul det va. Åh idag när han låg på min mage så lyfte han på huvudet och tittade i flera sekunder på mig innab han la ner det igen, detta gjorde han flera gånger så han blir bara starkare och starkare i nacken.

Det är så himla roligt att se ens barn utvecklas så. Det är nu det blir extra roligt när man får se att han klarar av saker mer och mer..







Överlycklig mamma.se