Örebro!

Väntar på att mamma ska dyka upp så vi kan åka och hämta upp Seija och dra till örebro där vi ska hälsa på Ulrika, sebb och lilla goa Walle :-)

v35 (34+2)

Idag är det bara 39 dagar kvar till BF, tiden springer ju bara iväg. Börjar bli lite nervös inför förlossningen oxå. Visst det är lång tid kvar men har man väl börjat fundera så går det inte att sluta!

trötter de e jag de!

usch känns verkligen nu i kroppen när projektet har startat då man måste gå upp tidigt på morgonen så man hinner med allt innan man börjar. På eftermiddagarna är jag helt slut i hela kroppen men det kan ju oxå bero på att jag sover sämre och sämre om nätterna sorgligt nog!
Är man inte gravid tror jag inte man kan förstå vad trött och sleten kroppen kan bli efter en dag, många tänker bara men det där är ju ingenting MEN det kan jag lova er att det är. Vi människor är olika och vi som är gravida får ryggvärk och magsmärtor samtidigt så bär vi på en annan människa och dess vikt samtidigt som vi plågas av alla dessa hormoner som gör exakt som dom vill, så har ni inte vart med barn så ska ni inte yttra er i denna fråga tkr jag för ni vet ingenting om det! :-)

Tack för mig, puss hej!

Lussebullar :)

Nu är andra omgången lussebullar gjorda, gjorde en sats til älsklingen för någon dag sen men hade inte så det räckte åt mig oxå så idag handlade jag hem det och gjorde så jag oxå fick några.
 
Nu tänker många jaha och varför gjorde du en egen sats till honom, jo det är ju så att jag inte tål vetemjöl för jag är glutenallergiker så jag måste ha ett eget mjöl. Så allt som ska bakas måste alltså bakas på två olika sätt!
 
 
Ska bli mummsigt att smaka dessa snart och se om man lyckats även denna gången :)

Bm-besök

Va iväg till bm en sväng idag och allt såg bra ut som tur e.

Bebisens hjärtljud låg på 148
SF: måttet låg på 31 så på två veckor har den växt med två cm så nu närmar vi oss normalkurvan :-)
Så nu är det två veckor till nästa besök igen och då ska hon känna så att bebisen ligger rätt men tills dess fick han ligga hur han ville!




Åkpåsen

här kommer vår fina nya åkpåse, grymt nöjd med den :-)




v 34 (33+4)

Nu är det äntligen helg fy vad gött!




Visning av förlossningen!

Idag ringde jag in till förlossningsavdelningen på Karlskoga för att ordna en tid som vi kan komma dit och få kika runt lite över vad som komma skall, ville titta runt lite för då känns det lite säkrare på något vis. Så dit ska vi den 13 december :)
 
Fick hem åkpåsen idag så bild kommer i morgon!
 
Fick även hem alla bilder jag beställt från fuiji, många bilder från grancanaria men även bilder på Cazper och ja lite allt möjligt. Kul att ha senare i livet liksom så nu måste jag bara införskaffa mig några album så jag kan stoppa in bilderna i. Har ju bilder liggandes från förra gången jag beställde oxå. Kan verkligen rekommendera att beställa därifrån när dom har sånna där erbjudanden om 100 bilder gratis och att man bara behöver betala frakt på 29 :-
Man får så mkt för pengarna och snabb leverans va det oxå så en massa +++ på det !
( ps. bilden är 2 år gammal men ville bjuda på någon bild iaf)
 

Nya lidl

Väntar nu på att mamma ska komma och hämta mig så vi kan åka till Filipstad för att först simma lite och sedan besöka den nya Lidl där som öppnar just idag, blir kul att se hur det ser ut där och vad det finns för roliga saket ;-)

promenix

hemma efter en promenad med L på över en timme. Kan ju lova att det känns just nu i både ben/fötter och rygg, jobbigt men behövligt för vovvi :-)




Ny header!

Har nu fixat till en header som visar lite mer om vad som händer, men som sagt så är jag ju inte proffs på sånt så den får helt enkelt se ut som den gör eftersom jag helt enkelt inte känner lusten att sitta med den längre än vad jag nu gjort!

Svider

Aldrig känt detta förut men idag har bebis verkligen vart på språng i magen har ett ställe där jag är jätte öm och som det svider som bara den på, blir ju helt tokig på det :O

v 34 ( 33+0 )

Idag går jag då in i vecka 34 vilket känns underbart för då vet man att det närmar sig lite hela tiden!
Dagen idag har inte vart toppen precis för har haft ont i magen mer elr mindre hela dagen, sov dåligt inatt oxå så det gjorde ju saken inte bättre precis.
 
Menmen trots värk så har jag vart ute med Cazper två gånger, vart ner till kommunen och fixat lite där och sedan plockat disk så nu håller jag på och eldar och laddar upp bilder som jag tänkt beställa hem, bäst att beställa redan nu när det finns gratis erbjudande för kan tänka mig att när bebisen kmr blir det ju bra mkt bilder då med och man har ju redan nu så mycket man vill ha och sätta in :)!
 
Nejj nu blire vila tills mannen kommer hem för då äre matlagning som står på tur, ha en trevlig kväll för det ska vi iaf !!

Åkpåse!

Har nu precis klickat hem en fin åkpåse så nu är det bara att invänta att den kommer hem oxå!
Bild på den kommer när jag väl har den här hemma, skönt är det att ha allt färdigt till lillens nedkomst. Är ju bara bb-väskan som ska fixas oxå, har ju småbörjat lite men måste inhandla lite godsaker så sockret håller sig uppe under själva förslossningen annars så äre bara bebissakerna och lite småplock som oxå ska ner.
 
Vet att jag är tidig med att packa den men vill ha den klar ifall något oväntat skulle ske, har ju läst så många olika bloggar och märkt att det är väldigt många som får för tidigt och man kan ju faktiskt va den personen själv oxå. Inte för att jag tror det för jag kommer säkert gå en-två veckor över tiden men man kan ju aldrig va riktigt säker ;)

Paus

Har just nu en fruktpaus som man hade när man va liten. Behövde nått i magen innan man fortsätter med det som måste göras.. !

kärlek!

Är hur kär och galen som helst alltså. Älskar min pojk hur mkt som helst för han är helt underbar. Han tänker alltid på en annans bästa först! Ingen kan ha en sån bra kille som va jag har, skulle aldrig byta bort honom för allt i världen ens!!!

älskar dig nu och förevigt! <3




Trodde jag aldrig!

Shit va många besökare jag har fått på senaste tiden, jag som inte tkr jag skriver nå spec bra men det är väl roligt att ni har hittat hit iaf :)
 
 
Grabbarna håller fortfarande på där nere så jag sitter under en varm filt och myser med Cazper. Nackdelen med allt är att jag har sån värk i benet men det ska väl snart gå över.
Lite tråkigt äre nu oxå när älsk jobbar hela veckorna med olika saker så det är ju mkt ensamtid man får vilket kanske inte är det roligaste men man hinner tänka mkt och så inför förlossningen och fixa lite. ( Man måste vara positiv oxå ) ;)

Lördag!

Idag håller svärfar och älsklingen på och fixar med golvet så jag har vart hem till pappa en sväng och plockat lite grejor samt fixat ett bankID. När jag kom hem igen så åkte vi till inga-lis och fick mat. Mums vare som vanligt!

Åter hemma igen så måste jag lägga mig för känner hur ryggen inte pallar mer och för att bebis trycker så uppåt, med lite vila ska det väl allt bli bättre :-)

Fredag!

Natten har inte vart nå bra troe fan jag vaknat varannan timme o så. Gick då upp ganska tidigt och åt frukost men har en sån värk i magen så jag vet inte vad. Den började igår efter simningen och sen dess har jag kännt av den. Bara att ta sig i kragen och gå ut med hunden.

Har tänkt på en sak, kanske är dags att tanka telefonen med lite cash så att jag kan ringa ifall nått händer för i nuläget har jag bara gratis sms och det kommer jag ju inte långt på om det skulle bli bråttom med något!

v 33 (32+2)

Idag känns det som att det kommer att bli en jobbig dag, usch!

Men men ska iaf ta mig till filipstad med mamma och simma lite.



nu myser jag med vovvi innan det är promenad dags. Har även börjat läsa gravidbloggar och upptäcker att det är många som får sin bebis 2 månader före bf. Då blir man faktiskt lite nervös och tänker att det faktiskt kan hända en annan oxå. Kanske är bra att börja packa väskan ändå snart för det är ju aldrig säkert om när han har tänkt sig att titta ut!

sparkar!

Idag är lilleman minsan på språng för han har nog sparkat mer eller mindre hela dagen, men det gör ju inge för det är ju bara mysigt :-)

v 33 (32+0)

Idag gick vi in i vecka 32 vilket betyder att det bara är 55 dagar kvar! Antalet dagar krymper riktigt snabbt men det gillar vi eftersom vi längtar så efter *




Har knopat ihop en lista om vad jag ska ha med i min bb-väska som kommer att komma upp här inom kort oxå :-)

Korvstroganoff!

Ensam hemma för första kvällen på väldigt länge, älskling är till örebro och shoppar till vårt nya golv. Så han åkte direkt efter han slutat så jag fick fixa maten till mig själv idag, då gjorde jag nått lätt som korvstroganoff och ris. Gjorde så pass mkt att han kan få om han vill när han kommer hem om dom inte käkat ute förstås, om så är fallet har jag matlåda imorgon :)

BM besök

va till BM en sväng på besök för att ta lite prover och allt såg bra ut. Bebisen som han ska efter sin kurva och hjärtljuden är bra. Nu måste bara jag och min sambo bestämma om vi vill åka på studiebesök på förlossningsavdelningen lr inte, hmm ja det tål att tänkas på iaf.

i morgon går jag ju in i 32 fulla veckor så därför kan jag väl bjuda på en bild i dagens ära :-)






Ullaredslista

Här kommer listan jag handlade när vi va till ullared.

till mig :
* 2 amningsbh
* 1 vanlig bh
* 4 par trosor
* amningskupor
* bröstpump
* bröstvårtskräm

till bebisen:
* 4 par strumpor
* 2 par byxor
* 3 par vantar
* shampo, tvål, olja
* tvättlappar
* baby puder
* mitt första året bok

till vovven:
* dentalsticks
* flytväst
* leksak

övrigt:
* julklapp till idun
* julklapp till walle
* julklapp till mammsen
* tröja till pappa
* julpapper, snöre, etiketter

köpte säkert nå mer men kommer inte på det just nu!

hmm

dagen idag har vart grymt jobbig, så fort jag har rört mig så har det kännts i hela magen en obehaglig smärta. Så för det mesta har jag legat och vilat ( känns även när jag sitter). Man är ju inte den roligaste dessa dagar men älsk har ju ändå bara jobbat denna helgen så det har vart jag och Cazper. Vi har iaf vart ute på våra promenader fastän smärtan är olidlig just då, så måste ju vovven ut!!

snart blir det nog en varm dusch och sen hoppas jag på lite bra film och mys :-)

hålligång!

Trodde jag och älsk skulle få en lugn helg tillsammans men tji fick man. Han blev tvungen att riva upp golvena i nedre delen av huset för att nått inte är som det ska där så det blir till att lägga nya golv där nerw. Vi vill få det gjort innan bebisen har tänkt att titta ut!

Så under tiden har jag vart ut med vovven, plockat skit på gården, städat den ena toaletten grundligt, tvättat och stoppat i diskmaskin. Nu väntar bara hägning av tvätt, dammsugning och självklart matlagning. Hoppas era dagar blir mer lugna iaf men bäst att passa på medans man kan :-)

Kladdkaka!

Lovade igår att göra kladdkaka åt hjärtat om han klarade sig och det gjorde han så nu är den precis urtagennur ugnen så snart blir det film mys, bättre fredagskväll kan man bara inte ha <3

morgon promenad

första promenaden med vovvi är avklarad. Halt är det ute men älsklingen har fixat broddar så att jag inte ska ramla och slå i bebisen. Dom va riktigt bra att gå i för man slapp spänna sig så. Rekommenderas verkligen till dig som är gravid!

Nej ta och fixa sig så man kan åka och hämta L och dra ner till kommunhuset :-)

Grattiis älskling :-)

idag skulle älsklingen köra upp för buss och han klara det, är så stolt över dig mitt hjärta, visste att du skulle klara det <3



btw nu har jag skaffat fria sms i ett år så nu kan jag svara och skriva när som helst utan att inte ha pengar på telen, suveränt ju :-)

60 dagar!

idag är det bara 60 dagar till bf, helt sjukt!

Har börjat klura på vad jag ska ha med mig i min förlossningsväska. Har dock inte packat den än då jag tycker det är lite för tidigt men har skrivit upp i ett anteckningsblock så man inte ska glömma något. Skriver här sen när jag väl packar väskan om vad jag har i den :-)

Snö!

nu är snön här igen och ingen är lyckligare än min lilla vovve, hoppar och skuttar som bara den :-)


soffmys!

Ligger nu i soffan och kollar på stalkers medan bebisen lever loppan där inne i magen, vilket är bra mysigt men är lite öm på vissa ställen så när han träffar exakt där så gör det ont för stunden! Bebissparkar är nog bland det mysigaste som finns :-)

Onsdag!

nyss hemkommen från kommunhuset har vart och träffat C och L trevligt vare iaf.

Blev att handla lite mat oxå efter det för ikväll tänkte jag göra fläskfile och potatisgratäng med hemmagjord kantarellsås och grönsaker.. MUMS kmr det att bli kan jag lova :-)

Haha kan inte annat än bara skratta åt dig!! XD

Nej dagens andra promenad står på tur!


dagens outfit ;-)




-

Gravid vecka 31

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


v 32 (31+0)

vaknade halv tio åh tänkte shit har jag sovit så pass länge, va bara att knata upp och göra frukost så jag och bebisrn står oss i några timmar.


Idag gick jag även in i v 32 känns helt overkligt att det snart bara är två månader kvar. Det kommer ju att gå så himla fort. Längtar så efter våran prins att det inte går att sätta ord på det :-)

igår hade jag mina första sammandragningar åh det kändes lite lustigt då jag aldrig kännt någon tidigare. Visst det är ju ingen jätteskön känsla eftersom det verkligen känns men ändå :-)

Nov. 05, 2012

Precis inkommen från långpromenad med vovven vilket var mkt skönt eftersom jag hade sammandragningar i morse men som efter ett tag släppte!
Nu däremot ska jga iväg och möta L en sväng och fika åh fixa lite så hare bra tes senare :)

tandläkaren!

idag skulle jag iväg til tandläkaren 8,40 men vid 7,40 ringer dom och säger att hon är sjuk så det blir inge idag utan nu får jag vänta tills den 19 november. Där sprack min sovmorgon oxå !!

Hemma!

Nu är vi åter hemma igen och har packat upp allt vi har handlat!
Berättar någon annan dag vad vi shoppade för något men jobbigt va det på ullared för det va så hima mkt folk där när vi va där sorgligt nog!
 
Ryggen och jag är helt slut efter en hel helg med shopping och bilåkning så nu i veckan laddar vi om med tandläkarbesök och projektet en dag!
 
Nu blire kvällsmys med älsklingen och vovven så hejsålänge! :)

phuu

Nu är jag helt slut efter en dag med massa shopping, vi va ju till ullared sen kika vi in på kållereds center och sen drog vi till färjestads köpstad. Nu ä man öm och nyduchad åh väntar på skön massage från älsklingen, ha det gott alla :-)

bilfärd!

just nu sitter jag i bilen på motorvägen till Göteborg :-)

hungrig!!

vaknade när älsklingens klocka ringde och kände men herregud va hungrig jag e. Ligger fortfarande kvar i sängen för orkar verklige inte gå upp. Det suger att bli så himla hungrig nattetid/ tidig morgon. Nej bara att försöka sova ist åh hoppas det går över för denna gång tills nästa gång jag vaknar för frukosten får allt lov att vänta ett tag till ;-)

puss på er alla fina läsare <3

v 31(30+2)



blir trött på blogg appen i telefonen för det går inte att vända på bildeena oavsett om man gjort det i galleriet. Så ni får nöja er med snea bilder ibland ;-)



<3

 
Mina två hjärtan som jag älskar mest av allt, skulle inte klara av att leva utan er. Ni finns alltid där och ställer upp i vått och torrt, man kan inte ha det bättre än vad jag har det med er. ÄR SÅ HIMLA LYCKLIG! <3

Praktikdags!

Idag måste jag ner på kommunhuset och träffa min grupp och diskutera och fixa lite inför vårt projekt, ska inte vara där nere förnst vid klockan ett men man vet aldrig hur länge vi måste hålla på men det kan ju inte vara längre än till fyra iaf!
 
Just nu är min vovve väldigt gnällig vilket han är vid vissa tillfällen men han får vänta han har redan vart ute, nu ska jag titta klart på mitt program på tv innan det blir någe annat! :)
 
 
( Funkade inte att ladda upp nån bild just nu så ni får klara er utan )

Längtan!

Längtan är stor för mycket just nu!
 
Typ som ullared, fast vi åker ju till götebord i morgon och sover på hotell så på lördag så äntligen!
Älsk och jag har årsdag i december!
Julafton, så man får träffa och mysa med nära och kära
 
sen självklart den största längtan till bebisen kommer! <3