Gott Nytt År!

Kvällen spenderas nyktert med älsklingen hemma i soffan med god mat " förhoppningsvis " och god dryck till en bra film! Mer behöver inte hända utan det blir säkert sängen innan tolvslaget oxå med tanke på att älsk ska upp och jobba i morgon..
 
Menmen
 
Gott Nytt År på er!
 

GodNatt!

Idag offrade jag mig att göra en liten blåbär/hallonpaj eftersom älsk fyller år. Gjorde inge mer eftersom han ändå typ jobba hela dagen så det passade med nått litet, hjärtat är helt slut så han gick och la sig för nästan en timme sen så en annan funderar nu på att göra samma sak. Är ju trött¨på mornarna eftersom man inte får sova hela natten utan vaknar och ligger och funderar en massa ist innan man kan somna om!!
 
Ja nu ska jag göra som kroppen vill gå till sängen men ni får hare toppen bra, Puss <3
 

Grattiis älskling!

Grattiis på födelsedagen älskling <3
 
 
Sedan jag träffade dig har mitt liv bara blivit bättre, jag har insett vilka som verkligen är ens riktiga vänner i alla processer.
 Med dig är allt så himla bra och det kan bara bli bättre. Jag är verkligen lyckligast i världen när jag är med dig. När du åker iväg så saknar jag dig så himla mkt så kan verkligen säga att jag älskar dig mest av allt och att vi snart har ett gemensamt barn tillsammans gör ju inte saken sämre precis utan det går bara uppåt!
 
Älskar dig <3

Fruktsallad :-)

Igår va jag så himla sugen på saker hela tiden så till slut gjorde jag en smaskig fruktsallad att äta på, även älsklingen åt när han väl kom hem :-)

Ensam hemma!

Är åter ensam hemma till sex ikväll då älsk kommer hem så drar nog iväg en sväng till mamma och pappa. Detta med att vara ensam är nog bara att vänja sig då han bytt jobb och oftast jobbar hela dagarna när han jobbar. Är inte det roligaste precis just nu eftersom förlossningen närmar sig ändå. Börjar faktiskt bli lite orolig ifall han verkligen kmr hinna hem i tid och så för vill ju verkligen inte ha med någon annan än honom.. Vilket han säkert gör men det är ändå något man hela tiden går runt och tänker på. Men samtidigt måste han ju jobba för att dra in pengar så är ju bara att gilla läget!! ;-)

värmedyna!

Efter att ha vart ute med vovven i det fina vädret och fixat med tvätten har jag intagit sängläge på värmedynan eftersom min rygg inte orkar med riktigt. Tacka vet jag Helka som hade en och ville låna ut den till mig, den är verkligen guld värd i dessa lägen kan jag lova.

Vila en stund innan man ska börja dammsuga och fixa resten som ska göras idag :-)




livlig krabat :-)

Min lilla prins är verkligen på språng idag. Det har han faktiskt inte vart på några dar men nu är det igång igen vilket gör mig lättad :-)

Dagen får bestå av städning och ska försöka fota lite idag oxå och fixa det sista inför bebisen sen är det bara att vänta och se när han vill titta ut vilket är snart hoppas jag!!


11 dagar till BF :-)

Nu är det bara 11 dagar kvar, helt otroligt men med min otur så får jag nog vänta didär 2 extra veckorna och bli igångsatt. Skulle inte alls förvåna mig faktiskt. Vill ju att han ska komma snart för nu är längtan stor att få hålla i lillkillen <3




illamående

illamåendet gör så att jag verkligen inte kan sova vilket suger, speciellt när man ser hur skönt älsklingen sover!! :-(

v 39 ( 38+0)

Idag går jag in i v 38 alltså så nu är det inte alls lång tid kvar. Han måste hålla sig inne en vecka till sen i januari kan han gärna få kika ut.

Va nyss ute med vovvi och är nu helt slut. Märks att man är höggravid när den vanliga rundan nu tog en timme som brukar ta max en kvart annars:-). Maxfarten är alltså väldigt sakta kan jag lova! ;-)






God Jul!

Älsklingen och jag önskar er en God Jul :-)




Julmys!

Har i några dar försökt lägga upp några bilder vilket har visat sig vara hopplöst så vi gör ett försök till.

Fixade spjälsängen häromdagen, ville ha den färdig och fin inför julen







liten vink av barnkammaren :-)





lite myspysbilder i matrummet :-)

Bingolottos uppesittarkväll

Dagen idag har vart ganska fullt upp med allt och ingenting, vi va åh handla, gick med vovvi i skogen, va till svärmor på fika sen hem och fixa en massa inför ikväll då mamma och pappa samt älsks pappa och faster kommer för lite kvällsmys och bingolotto spel såhär kvällen innan jul! =)
 

bortbjudna :-)

Idag behövde jag inte tänka på att göra mat för vi blev bortbjudna till älsks faster på mat. MUMS vare, ho kan verkligen laga god mat kan jag lova! Så nu har vi precis kommit hem så jag va tvungen att lägga mig på sängen och vila ett tag för ryggens skull medans älsklingen åkte iväg för att tvätta bilarna så han lär jag ju inte få se på några timmar ;-)

Innan vi åkte iväg och åt så fixade jag i ordning julskinkan så lär ju smaka på den här lite senare och se om den går att äta iaf!

Nyklippt :-)

Nu har man vart till frisörn för första gången på evighetet för att fixa till sig litegrann inför jul :-)





Filipstads handling!

Idag drog jag med Linnsan till filipstad för de sista julklapparna och för att handla lite. Köpte julklapp till pappa och broder och sedan blidde det lite köttfärs och yoghurt på ldl för det va så himla billigt, sist men inte minst drog vi in på ica för att jag skulle handla lite mer saker plus bingolottor till uppesittarkvällen eftersom vi har tänkt bjuda hit några så vi får väl se om dom är på hugget för det elr om det bara blir vi två. Det gör inget det hlr :)

Ny släpkärra

Följde med älsklingen till Kristinehamn idag för att hämta hem vår nya kärra och shiit va stor den är alltså. Jag får dock inte köra den för det krävs BE kort för det men det gör inte mig något för känner inte riktigt för att köra detta stora spektakel ;-)

v38 (37+0)

Gravid vecka 38

 

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner

Nu kan förlossningsväskan packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske något att äta till dig själv. Du eller din partner kan ansvara för att en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon kommer med till förlossningen. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran kan också vara bra att ha. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta  på nätet. Hör med din partner om hon vill det.


TENS!!!

Har haft så himla ont i ryggslutet och så strålar det en smärta ner över rumpan när man går så min snälla moder kom igår över med hennes tens apparat som jag nu lånar.
Hoppas på en bättring i ryggen för får ju så ont att man knappt kan gå. Blir som halta lotta och haltar mig fram ist vilket inte är det skönaste när man har en vovve som måste ut på promenader varje dag ;)

Åter ett BM besök!!

Va ju på ett extra besök denna vecka pågrund av miin huvudvärk men det var ingenting att oroa sig för, allt såg bra ut så nu äre bara att vänta till nästa år på nästa besök, haha om två veckor alltså!
 
SF måttet låg nu på 34 så magen har växt 2 cm på en vecka, shiiet, så grafen steg ganska snabbt kan jag lova men ligger fortfarande på normalkurvan..
Hans hjärtljud låg på 154, det brukar ligga på 148 men det gjorde inget sa hon.
Jag hade normalt blodtryck och ingen äggvita i urinen och sockret låg på en bra nivå så allt är perfa vilket känns som en otrolig lättnad! :)
 
Längtar så tills min lilla kille vill titta ut !

21 dagar kvar :-)








HEMSK NATT!!!

Natten som nu va har vart hemsk, har typ inte kunnat sova alls pågund av magvärk och ryggvärk. Har varit tvungen att ha en kudde under magen för att kunna ligga på sidan för annars gör det för ont. Illamåendet på det gör ju inte saken bättre precis..

Va precis ute med hunden men kände att det inte va bra på engång att promenera men fortsatte ändå eftersom han måste ju ut, väl hemma igen blir jag tvungen att lägga mig ned direkt för det känns inte bra alls...

Undra hur det kan vara så kostigt att man ena dagen mår hur bra som helst och andra dagen kan man knappt lämna sängen?!

Julbord!

Ikväll ska älsklingen och jag iväg på julbord med hans nya jobb, ska bli mumsigt. Har inte varit ute och ätit julbord på evigheter blir ju bara att man äter på julafton med familjen så det ska bli trevligt. Men kommer nog bli väldigt jobbigt att sitta rakt upp och ned så pass länge men det är bara att stå ut :)
 

Jobbigt!

Nu har jag kommit in i en period då mkt är väldigt jobbigt!!
Natten som va var jag upp 3 HELA gånger för att kissa, brukar bara behöva gå upp 1 gång/natt men inatt så va jag pissnödig varenda gång jag vaknade men gick inte varje gång men.. Nätterna sover man inte så hima bra på hlr med tanke på att man vaknar varenda timme och tittar på klockan, kmr ju inte känna mig utvilad när förlossningen drar igång iaf!
 
Idag när jag var ute med vovven så tänkte jag att " FYF****N vad jobbigt det har blivit att promenera, fattar inte"
Bara att dammsuga suger musten ur en, har aldrig kännt såhär innan men det blir bara värre och värre ju längre jag går nu. Menmen förhoppningsvis är det inte mkt mer är 24 dagar kvar nu! =)
 
Har fortfarande min ständiga huvudvärk som inte vill ge med sig men ska till BM på Måndag igen och kolla läget så att det inte är havandeskapsförgiftning pågång eftersom jag har ett hemsk illamående på det oxå.. Har även börjat känna av en svidande/ond känsla i övre delen av magen vilket inte är det skönaste kan jag lova!

Hemma igen !

Har nu vart hemma i en timme. Vi kom alltså iväg på visningen. Vi va tre par där men vi va dom enda som skulle ha i början på januari för de andra skulle ha i februari. Va faktiskt kul att se hur det ser ut på rummen och så och trevliga va dom, nu äre bara väntan kvar tills lillmannen kmr<3

Förlossningsvisning!

Sitter just nu nere på kommunhuset och ska vara här tills lunch för sen drar jag hem. Vi ska nämligen till karlskoga i eftermiddag och titta på förlossningssalarna och kolla runt lite så man känner sig lite tryggare inför alltihop.
Är inte säkert att vi kommer iväg än, det beror helt och hållet på om älsk hinner hem från jobbet då han skulle byta någonting som har med ström att göra så visste han inte om han skulle hinna. Så det är ju bara att hoppas på att han hinner så att vi har det avklarat sen!
 
 

v 37 (36+1)

igår gick jag in i en ny vecka så idag är det bara 26 dagar kvar shit va fort det går :-)




2 år med hjärtat <3

Idag har jag och älsklingen vart tillsammans i 2 år Kan inte fatta att tiden har gått så fort och vi har hunnit med så mycket tillsammans åh nu ska vi få världens finaste son oxå. Livet kan bara inte bli bättre :-)


Pepparkaksbak!

Efter BM åkte jag till mamma och sedan till affären en sväng, men så fort jag kom hem så började jag att baka pepparkakor. Har vart så sugen på det ett tag nu eftersom älsklingen har haft det och ätit det i några veckor men äntligen fick jag handen ur arslet och gjorde till mig oxå, MUMS äre! :)
 

BM Besök!

va idag till bm på besök och hon vart lite orolig först för min ständiga huvudvärk och mitt illamående men efter vi tagit alla tester så va det normalt. Blodtrycket låg lite högrw än vad jag brukar bara så egentligen är det ju två veckor till nästa besök men hon ville jag skulle komma redan nästa vecka igen för att kolla så allt ser okej ut så jag inte får havandeskapsförgiftning. Men blir min huvudvärk något värre inom de närmsta dagarna skulle jag komma ner på engång och ta om proverna.


Men nog om det, sf-måttet ligger nu på 32 cm så det har alltså växt 1 cm på två veckor. Förra gången låg vi ungefär på normalkurvan men nu så har vi sjunkit ner igen till där vi va i början så lite under normalen iaf men han följer ju sin kurva. :-)

lill killen ligger även med huvudet neråt men han hade inte fixerat sig ännu för huvudet var ruckbart så bara hoppas han ligger kvar så och inte får för sig att vända på sig sen :-)

Söndag!

Helgen har bestått av att umgås med min älskling vilket var mkt mysigt med tanke på att han alltid haft saker att göra då annars så man har fått klara sig själv ganska mkt.
 
huvudvärken och illamåendet är annars kvar som vanligt, ska ju till BM i morgon så då blire att fråga om det verkligen ska vara såhär och om det finns någon värktablett man kan ta som inte går över till bebisen. Är noga med att det inte sker!!

"Chillfest"

Igår va jag iväg till johanna på en liten chillfest med trevligt folk, dom drack medans en annan höll sig till saft hela kvällen men det spelade ingen roll faktiskt. Drog hem vid kvart i elva för då orkade jag inte längre, blev hem och lägga sig i soffan en stund ist innan sängen kallade!
 
Va trevligt att träffa alla igen iaf =)

Huvudvärk!

Åh blir tokig på denna hemska huvudvärk som jag har varje dag och under hela dagarna. Tänker inte ta någon huvudvärkstablett då jag vet att en viss del överförs via moderkakan så det är bara att streta emot och försöka låtsas om att den inte finns, oavsett om det är svårt i längden men bara att gilla läget helt enkelt!!

Världens goaste pojkvän <3

Igår kpm älsklingen hem med blommor och ett paket med tofiffee. Fick det för han tyckte att jag förtjänade det. Älskar han mest av allt för han är ju bara för underbar <3




Påväg

Nu beger jag mig mot kommunhuset ;-)




v 36 (35+0)

idag går man in i en ny vecka!

har vart på kommunhuset hela dan för att hålla på med vårt projekt aka dit onsdag och torsdag med. Så just nu är jag precis hemkommen och äter en smörgås i väntan på att älsk och Emilia ska komma hit :-)




HM rea

igår gick jag in på hm och fick se att dom hade värsta rean åh då va jag ju bara tvungen att beställa lite :-)

Tonfiskgratäng!

Håller just nu på att göra tonfiskgratäng, den brukar alltid bli grymt god ( om man gillar tonfisk förstås).

Här kommer receptet om ni skulle vilja testa!
 
Den innehåller bara
- 2 burkar tonfisk i olja
- en dill knippe
- riven ost
- 4 port ris
- 2 dl grädde
- 1 burk redd championsoppa
- 1 burk champinjoner
 
Man kokar först riset och häller sedan ner det i botten på en form, sen har man på tonfisken och championerna. Därefter klipper du dillen ovanpå. Grädden och champinjonsoppan blandar du ihop och häller sedan över alt. På med riven ost och in i ugnen i 200 grader i 20 min (eller tills den får fin färg och sen skare vara klart )

- 15,3 grader ute !

precis hemkommen från en promenad med L. Brr vad kallt!




Orolig!

Igårmorse låg jag och tänkte och kom då att tänka på att jag inte kännt bebisen så värst mkt på några dagar utan endast kanske en spark om dagen så jag började bli lite orolig och tänka om nått va fel, men tänkte ändå att känner jag inget idag så ringer jag till BM men när vi åkte in till örebro så började han litegrann och när vi kom hem va han verkligen på alerten. Vaart SÅÅ himla lättad kan jag ju lova!

örebro med das familia <3

Idag drog älsk, jag, mamma och pappa in till örebro för lite shopping så lite pengar rök, nu ska jag kolla ut vad jag vill ha för kläder via internett då älsklingen betalar för det blir min julklapp. Hittade ju liksom ingenting i klädväg på marieberg så det blev svårt att skaffa nått där. Dessutom va det grymt jobbigt att gå i alla affärer så nu är min kropp helt slut kan jag lova! :-P

Ensam hemma!

 
Är nu ensam hemma för första gången någonsin på kvällen tror jag, älsk är med farsin på jobbet och ska kolla läget där lite så blir ensam till kanske klockan 22.00 så nu har jag bunkrat upp med julmust + godis, har chips med men det väntar jag på att ta tills älsk kmr hem igen!
 
Känns konstigt att vara hemma helt själv på kvällen men det är ju bara att vänja sig eftersom han snart ska byta jobb som då innebär även kvällar ibland. Tur jag har Cazper nu iaf, sen har jag ju även bebis att taa hand om efter nyår så då blire nog inte lika tomt som det är nu.
 
( Bild tagen från grancanaria i september, kvällen då vi förlovade oss <3 )